Telefonisch spreekuur / Maandag – Donderdag / 09:00 – 12:00

Bel voor een afspraak: +31 55 843 00 55
Image Alt

Beschermingsbewind

Als u niet meer goed voor uw eigen geldzaken kunt zorgen kunt u beschermd worden. Misschien zijn er schulden ontstaan in of na een periode van werkloosheid, ziekte of echtscheiding. Of u bent slachtoffer van financieel misbruik, of computer fraude. Of er is sprake van drank- of drugsmisbruik, verkwisting, dementie, psychische klachten, of gewoon pech. Beschermingsbewind kan dan een oplossing bieden. De rechter kan dan voor u een bewindvoerder benoemen die u helpt om al uw geldzaken weer op orde te krijgen.

Sinds 1 januari 2021 geldt dat in geval van schulden de rechter het bewind alleen voor bepaalde duur mag uitspreken. Dat geldt niet voor bewindvoering om een andere reden dan schulden of verkwisting.

Als uw geldzaken onder bewind komen roept dat vaak heel veel emoties op, doordat u niet meer zelfstandig over uw geldzaken kunt beslissen. Ook vraagt het veel vertrouwen in de bewindvoerder aan wie uw geldzaken uit handen worden gegeven. Het is goed om te weten, dat de rechter via de rekening en verantwoording jaarlijks controleert of uw geldzaken goed worden beheerd. En het is zeker goed om te weten, dat uw zaken met veel ervaring en passie super professioneel worden beheerd door ons gehele gedreven en gespecialiseerde team.

Wanneer u overweegt bewindvoering, mentorschap of curatele aan te vragen, kunt u geheel vrijblijvend een afspraak met ons maken voor een intakegesprek op onze kosten. Wij leggen u graag uit welke stappen kunnen worden gezet.